Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Παραμύθι χωρίς σύνορα....



Μια φορά κι ένα καιρό… ήταν η  κοκκινοσκουφίτσα.. καθώς έτρεχε να πάει στη γιαγιά της, έκανε ρεκόρ στο 200άρι και αποφάσισε να ασχοληθεί με τον στίβο.. Όμως επειδή μέχρι τότε το ρεκόρ το είχε η Χιονάτη, οι εκδότες των παραμυθιών φοβήθηκαν για σκάνδαλο και βάφτισαν την κοκκινοσκουφίτσα χελώνα και την Χιονάτη λαγό..
Το κόλπο αυτό, ξεγέλασε και τον κακό λύκο ο οποίος έχασε την κοκκινοσκουφίτσα και την έψαχνε….την έψαχνε.. μέχρι που έφτασε έξω από το σπίτι που έμεναν τα 3 γουρουνάκια.
Αχά! Σκέφτηκε.. Ευτυχώς τα 3 γουρουνάκια είχαν πονηρό μυαλό και μεταμφιέστηκαν σε σωματοφύλακες!
Μια και δυο λοιπόν, οι τρεις σωματοφύλακες, έδεσαν τον λύκο και τον πέταξαν σε ένα λιβάδι όπου έβοσκαν τα 7 κατσικάκια…
Πανικοβλήθηκαν τα κατσικάκια.. Τι θα γινόταν άμα λυνόταν ο λύκος;.. έφυγαν από το λιβάδι τρέχοντας και μπήκαν σε ένα σπίτι όπου βρήκαν 7 κρεβατάκια, 7 σερβίτσια, 7 καρέκλες, και 7 φορεσιές νάνων.. Έβαλαν τα ρούχα κι έτσι ο λύκος δεν θα υποψιαζόταν 7 νάνους…
Ντυμένοι νάνοι όπως ήταν,  χωρίς κανένα φόβο πια, πήγαν να παρακολουθήσουν αγώνα στίβου.. Μόλις τους είδε η Χιονάτη, από τη χαρά της, σταμάτησε να αγωνίζεται και κάθισε μαζί τους στην εξέδρα… Αγόρασε και μια μηλόπιτα από μια πλανόδια .. που σα να είχε περίεργη γεύση.. λέτε να είχε δηλητήριο μέσα;
Πήγε αμέσως στην τουαλέτα κι έκανε εμετό.. Κρίμα…λερώθηκε το φόρεμά της!
Έτσι βρώμικη που ήταν, την είδε η καλή νεράιδα, και νόμιζε πως είναι η Σταχτοπούτα…… ε……..και φτάνει τώρα….
έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!!!

θέλετε και συνέχεια;

ξαφνικά ακούστηκε το ρολόι ντουν, ντουν, ντουν…. ήταν 12! Το αμάξι της σταχτοπούτας έγινε αρβίλα.. πετάγεται ένας γάτος από την γωνία και λέει: “επιτέλους! βρήκα το δεξί μου παπούτσι!! Θα θελα να ξερα πώς βρέθηκε εδώ!!

Δεν είχε έδεσε όμως καλά τα κορδόνια του ο παπουτσωμένος γάτος και σκόνταψε και χτύπησε τη μύτη του.. Έψαξε για γιατρό, αλλά 12 τη νύχτα, τι να βρει; Ένας καλός ξυλουργός τον λυπήθηκε, τον περιέθαλψε και του έβαλε μια πολύ όμορφη ξύλινη μύτη….. Του έδωσε και όνομα: Πινόκιο!

Εεεε τώρα όντως φτάνει!!!

1 σχόλιο: